Bubbels

Bubbels zijn er allerlei soorten en maten. Kies je een zomerse cocktail dan is ‘t al snel een iHugo. Maar misschien valt een Prosecco deze keer in de smaak? Of juist de Cava?

iHugo

Deze zomerse cocktail werd aanvankelijk vooral gedronken in Noord-Italië, maar is inmiddels niet meer weg te denken op ‘t terras van De Hoofdwacht. Bij deze cocktail hoort ook een strookje citroenschil of een schijfje appel en wat verse munt en ijsblokjes. Als je wilt kun je ook bruiswater toevoegen als je het drankje wat verfrissender en lichter lekkerder vindt. iHugo wordt geserveerd tussen de 6 en 8 °C en bevat 6% alcohol.

Prosecco

Binnen Prosecco is er de sterke bubbel (spumante) of een minder sterke (frizzante). Op ‘t terras van De Hoofdwacht zie je de frizzante, die we met plezier serveren. Ook ontwijken we hiermee de bubbeltaks, die wel wordt geheven op de spumante, zodat we ‘m billijk kunnen aanbieden.

Cava

Een frisse en elegante mousserende wijn, met een fijne mousse. Gemaakt van 90% Macabeo en 10% Parellada is deze Cava mooi en evenwichtig met een zuurgehalte die mooi is afgelijnd met sprankelende frisse fruittoetsen.

Op voorraad in de kelder

 

CARA BONAVAL BRUT

Cava MVSA Brut

IHUGO

LA GIOIOSA PROSECCO FRIZZANTE

Een andere wijn?

Ontdek hier ons assortiment aan rode wijn, witte wijn, rosé en bubbels.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends