BELLE-VUE KRIEK

BORDEAUX FRUITBIER

Belle-Vue Kriek

Robijnrood. Gebrouwen sinds 1913.
Belle-Vue Kriek is een bordeaux fruitbier op basis van lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2%. Dit bier is het populairste van de lambiekbieren. 5,2%.

Informatie

Belle-Vue is de verzamelnaam voor een aantal Belgisch bieren. De bieren worden gebrouwen in Brouwerij Belle-Vue te Sint-Pieters-Leeuw.

Onnavolgbaar boeket

Je drinkt ‘m het liefst in De Hoofdwacht bij een temperatuur van 3°C, want dan smaakt Belle-Vue Kriek het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Belle-Vue Kriek glas.

Elke slok is een genot

Belle-Vue Kriek is een fruitbier op basis van lambics. Het is een dorstlessend bier van spontane gisting met toevoeging van krieken. Als ingrediënten vinden we – natuurlijk – krieken maar ook mout, tarwe, water, hop en wilde gisten. Het geheel geeft een robijnrode kleur. De kriek-lambic is een traditioneel bier. De combinatie van krieken en lambic geeft dit bier zijn fruitige en zoetzure afdronk ; het zorgt eveneens voor de rode kleur en voor het onnavolgbaar boeket. Het is zowel een heel verfrissend zomerbier, als een drank voor feestelijke gelegenheden.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends