Duvel

ZOETHOUT EN KOFFIEBRAND

Brugs Zot Dubbel

De bijnaam van de Bruggelingen is “(Brugse) zotten”.
Donker bruin bier, gebrouwen met zes speciale moutsoorten.
Brugse Zot is een heerlijk goudblond bier dat wordt vervaardigd volgens een unieke receptuur en met respect voor traditie, 7,5%.

Informatie

Brugse Zot is een Belgisch bier van hoge gisting gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge. De brouwerij, waar al sinds de 15 eeuw bier wordt gebrouwen,  is in 2005 opnieuw opgestart, tegelijkertijd met de lancering van het Brugse Zot.  Sinds 2003, met het verdwijnen van de kleine brouwerij de Brugse Bierkaai, is brouwerij de Halve Maan de enige overgebleven brouwerij in de stad.

Zoethout en Koffiebrand

Je drinkt ‘m in De Hoofdwacht, liefst bij een temperatuur van 7-9°C, want dan smaakt Brugs Zot Dubbel het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Brugs Zot Dubbel glas.

Elke slok is een genot

Brugse Zot Dubbel is een donker bruin bier, neigend naar robijnrood. Gebrouwen met zes speciale moutsoorten, heeft het bier een uniek en rijk aroma waarin de geur van honing, amandel, chocolade en zelfs bruine suiker te ontdekken valt. De smaak liefhebber ontdekt een complex palet van geroosterde mout en een unieke bittere toets, dankzij de Tsjechische Saaz hop. Het bier laat een warme gloed na in de mond met een bittere, hoppige afdronk waarin de smaak van zoethout en zelfs koffiebrand in herkend kan worden.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends