Duvel

ZALIGMAKENDE RONDHEID IN DE MOND

Duvel

Blond en welgehopt
Licht fruitig, 8,5%

Informatie

SSST… HIER RIJPT DEN DUVEL. Het staat met grote letters op de gevel van de brouwerij: Sssst hier rijpt den Duvel…. En dat is zeker waar, want na de botteling van het bier in de fles laten de brouwers hun Duvel rusten: 2 weken in de warme kelders en 6 weken in de koude kelders van de brouwerij. Alles om Duvel optimaal te laten rijpen tot de perfecte smaak.

Antwerpen in een flesje

Je drinkt ‘m het liefst in De Hoofdwacht bij een temperatuur van 5°C, want dan smaakt Duvel het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Duvel glas.

Elke slok is een genot

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak. Licht fruitig, droog aroma, welgehopt, en met een licht bittere nasmaak. Een Duvel geldt nog steeds als dé referentie onder de zwaardere, blonde bieren. Het boeket is pittig en prikkelend in de neus met wat citrus, die zelfs licht neigt naar pompelmoes door het gebruik van enkel de beste nobele hopsoorten. Dit kan ook teruggevonden worden in de smaak, mooi gebalanceerd met een vleugje kruidigheid. Dankzij het hoge CO2-gehalte heeft het bier een zaligmakende rondheid in de mond. Een Duvel is zowel de volmaakte dorstlesser als de ideale aperitief.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends