Hertog Jan

ÉÉN VAN DE ZWAARSTE BIEREN VAN HERTOG JAN

Hertog Jan Arcener Tripel

Blond, degustatiebier van hoge gisting
Krachtig, zoetig, moutig en fruitig, 8,5%

Informatie

Waar de traditionele aanduiding ‘tripel’ vandaan komt weten we niet helemaal zeker. Het zou kunnen verwijzen naar de drievoudige hoeveelheid ingrediënten die Hertog Jan bij het brouwen gebruikt, en de daardoor verkregen zwaarte van het bier. Volgens andere bronnen gaven brouwerijen in vroeger tijden het bier met het hoogste alcoholpercentage de naam Tripel, om het te onderscheiden van de andere bieren. Bij Hertog Jan gaat dat niet op, hun zwaarste bier is immers de Grand Prestige. Hertog Jan Arcener Tripel is met 8.5% wel één van hun zwaarste bieren.

Prachtige gouden kleur

Ondanks dat stevige gehalte kenmerkt het zich door een soepel en toegankelijk karakter. Het is mooi blond van kleur en smaakt moutig tot zoet, met een zachte bitterheid en een palet aan fruitsmaken. De nagisting gebeurt bij Hertog Jan Arcener Tripel op de fles of in ‘t vat. Dat zorgt voor een frissere en rijkere smaak. Het is een bier om de tijd voor te nemen. Ga er rustig zitten en geniet. Drink ‘m liefst bij een temperatuur van 6-10°C, dan smaakt Hertog Jan Arcener Tripel het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Hertog Jan Arcener Tripel glas.

Elke slok is een genot

In vrijwel alles was Hertog Jan van Brabant een heel bijzonder mens. Een jongen was hij nog maar, op de dag dat hij in 1267 de troon besteeg. Iedere andere tiener was onder deze zware last bezweken, zo niet Hertog Jan. Hij leek voor de troon geboren. Al snel betoonde hij zich een bekwaam strateeg en een wijs heerser. Tot de dag van vandaag wordt hij geroemd om zijn grootse daden.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends