Hertog Jan

HET EERSTE NEDERLANDSE BOCKBIER

Hertog Jan Bockbier

Uitgesproken koppig, Vol, romig en karamelachtig
Robijnrood, 6,5%

Informatie

Bockbier was in Duitsland al langer een traditie. Het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt, van de nieuwe hop en gerstoogst. In Arcen wilden ze graag óók zo’n mooi bier brouwen. Maar dan natuurlijk wél op hun eigen manier. Zo brouwden ze het eerste Nederlandse Bockbier bovengistend, in plaats van ondergistend. De introductie van dit jaarlijkse speciaalbier bleek een inspiratie voor heel brouwend Nederland: inmiddels is Bockbier niet meer weg te denken. Ons Hertog Jan Bockbier is nog steeds één van de meest gewaardeerde bockbieren bij de kenners. Het combineert een mooie bitterzoete smaak met een prachtige robijnrode kleur. Je kunt ons Bockbier ook wat langer bewaren. Zo kan de smaak zich nog verder ontwikkelen. En…dan hoef je ook niet te wachten tot het er weer is!

Bovengistend Nederlands Bockbier

Je drink ‘m liefst bij een temperatuur van 10-12°C, want dan smaakt Hertog Jan Bockbier het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Hertog Jan Bockbier glas.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.

Elke slok is een genot

In vrijwel alles was Hertog Jan van Brabant een heel bijzonder mens. Een jongen was hij nog maar, op de dag dat hij in 1267 de troon besteeg. Iedere andere tiener was onder deze zware last bezweken, zo niet Hertog Jan. Hij leek voor de troon geboren. Al snel betoonde hij zich een bekwaam strateeg en een wijs heerser. Tot de dag van vandaag wordt hij geroemd om zijn grootse daden.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends