Hertog Jan

HET KROONJUWEEL VAN HERTOG JAN

Hertog Jan Grand Prestige

Vol en complex
Diep roodbruin, 10,0%

Informatie

De Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijke goed onderscheiden. De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners gewaardeerd, wat onder andere blijkt uit de gouden bekroningen op diverse gerenommeerde bierwedstrijden. Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt die prachtige smaak zich zelfs nóg verder. Na een aantal jaren doet de smaak denken aan een prachtige oude portwijn.

Het gevoel van rijkdom en rust

De smaak is een wisselend palet van geroosterde mout, een vleugje karamel, kruidig en volmondig en in de afdronk proef je een aangename bitterheid met een tikje zoet. Het aroma is heerlijk fruitig. De complexheid van de smaak en de warmte van de alcohol geeft je een gevoel van rijkdom en rust. Drink ‘m liefst bij een temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius, dan smaakt Hertog Jan Grand Prestige het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Hertog Jan Grand Prestige glas.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.

Elke slok is een genot

In vrijwel alles was Hertog Jan van Brabant een heel bijzonder mens. Een jongen was hij nog maar, op de dag dat hij in 1267 de troon besteeg. Iedere andere tiener was onder deze zware last bezweken, zo niet Hertog Jan. Hij leek voor de troon geboren. Al snel betoonde hij zich een bekwaam strateeg en een wijs heerser. Tot de dag van vandaag wordt hij geroemd om zijn grootse daden.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends