Hertog Jan Weizener - De Hoofdwacht - Brielle

Hertog Jan

HET BESTE VAN WEIZEN EN WITBIER

Hertog Jan Weizener

Eigenzinnig | Diepgoud met een lichte nevel
Volmondig fris met karaktervolle bittertonen en een prettig stevige afdronk, 5,7%

Informatie

Hertog Jan Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Van het Belgische witbier heeft het de frisse Belgische gist en de mooie kruiden die daar bekend zijn onder de naam ‘gruit’. Dat zorgt voor de frisheid en het tikkeltje exotische karakter. Van het Duitse Weizen geeft het de hop en de in Duitsland gangbare gemoute tarwe. Toch is de combinatie van die ingrediënten nog geen Hertog Jan Weizener. Dat wordt het pas in hun ketels, waar zij het op hun eigen manier brouwen.

Eigenzinnig

Ruik er eens aan, ervaar die heerlijke citrusgeur. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de gemoute tarwe, de frisse gist, de koriander en het klein beetje sinaasappelschil. Alles bij elkaar is het echt een heel eigenzinnig bier.

Elke slok is een genot

In vrijwel alles was Hertog Jan van Brabant een heel bijzonder mens. Een jongen was hij nog maar, op de dag dat hij in 1267 de troon besteeg. Iedere andere tiener was onder deze zware last bezweken, zo niet Hertog Jan. Hij leek voor de troon geboren. Al snel betoonde hij zich een bekwaam strateeg en een wijs heerser. Tot de dag van vandaag wordt hij geroemd om zijn grootse daden.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends