La Chouffe

DE DIERBARE KABOUTERS VAN DUVEL

Houblon Chouffe IPA

India Pale Ale, 9%.

Informatie

Houblon Chouffe is een blonde tripel, type India Pale Ale. De bittere smaak wordt bekomen door 3 verschillende hopvariëteiten. “Houblon” is trouwens het Franse woord voor hop. Houblon Chouffe heeft een alcoholpercentage van 9% en werd gelanceerd in 2006.

IPA met roots in de Ardennen

Je drinkt ‘m het liefst in De Hoofdwacht bij een temperatuur van 6-9°C, want dan smaakt Houblon Chouffe IPA het best. Vanzelfsprekend schenken we ‘m in het officiële Houblon Chouffe IPA glas.

Elke slok is een genot

De brouwerij, in het groene hart van de Belgische Ardennen, is gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve speciaalbieren. De geschiedenis startte aan het einde van de jaren zeventig, toen Pierre Gobron en Chris Bauweraerts besloten om een eigen bier te maken, in hun eigen brouwerij. Jaar na jaar werd de unieke smaak van de bieren bekroond met zeer begeerde internationale prijzen. Aan het einde van de zomer van 2006 besloten de oprichters van de brouwerij om het lot van hun dierbare kabouters in handen te leggen van Duvel Moortgat, die bereid was in Achouffe te investeren en het potentieel van de brouwerij te ontwikkelen.

Een ander bier?

Ontdek hier ons assortiment gekoelde bieren op fles en van de tap.
WELKOM BIJ DE HOOFDWACHT

De Hoofdwacht Marker Sliderscherm

dagelijks geopend vanaf 9:00 uur ‘s-ochtends